20210701_Multihus_Grønnecolosseum_Perspektiv.jpg


Gør stadions til landskaber

Det Grønne Colosseum

En grøn ramme om store sports- og kulturbegivenheder i Slangerup

Velkommen til en ny ramme for store sportsbegivenheder

Når man ankommer til det nye stadion, bliver man mødt af et grønt bakket landskab. Her er Speedway-banerne dale omringet af bakker og træer. Indgangen er åben og alle kan gå ind og bruge området.

20210701_Indgang_Grønnecolosseum_Perspektiv.jpg
20210701_Multihus_Grønnecolosseum_Perspektiv.jpg
 

Hvorfor lave stadions til grønne landskaber?

Med Det Grønne Colosseum skabes en ny form for arena, hvor den særpræget natur omkring Slangerup, bliver en unik ramme for store sportsbegivenheder.

Store sports- og kulturbegivenheder er flyttet til de store byer, men hvorfor er de egentlig det? Begivenhederne foregår ofte på et stort prangende stadion. Et stadion, som ofte lukker om sig selv og med store parkeringsarealer, der aldrig rigtig kan blive en aktiv del af byen. Bygningerne og arealerne omkring tager op store mængder plads i en allerede tæt by og formår ikke at skabe noget godt tilbage, foruden de begivenheder, som foregår indenfor de lukkede døre.

Med Det Grønne Colosseum skabes et alternativ til den måde at opleve sport på. Projektet undersøger potentialet for hvordan det naturlige landskab kan blive en ny oplevelse omkring store sportsbegivenheder, her især Speedway og motorsport. Målet er at komme ud af de låste og lukkede stadions. Slippe den indre aktivitet fri, og udnytte pladsen, naturen og landskabet til at skabe både en unik ramme for særlige begivenheder, men ikke mindst et stadion, som bliver en naturlig del af sine omgivelser også på de stille dage.

Det bliver en atmosfære skabt af stedets karakter, som ikke kan genskabes hverken i byen eller andre steder og som derfor vil skabe en helt unik oplevelse for de mange besøgende.

Konceptet er simpelt:

  1. Forstærk naturen

  2. Skab stadion i bakker og dale

  3. Integrer bygninger i bakker

 
Diagram.gif

“Med dette projekt undersøger vi nye måder at skabe kultur- og sportsarrangementer på.

Vi har fundet en vej, som jeg tror kan være relevant mange steder i landet, hvor unikke landskaber skaber rammen, frem for flere store stadions i beton”

— Mathias Palle

Samarbejde?

Skal vi samarbejde om at skabe visionen for det projekt du sidder med? Så kontakt os nedenfor.

Situationsplan

20200304_Situationsplan.jpg

Situationsplanen ses hvordan natur og bygning smelter sammen, så man har svært ved at se forskellen. En balance, som skaber nogen helt unikke sammenhænge.

 

Plads til natur, musik, sport og fællesskab

  • Kultur, musik og festivaler

    Banerne kan, bruges til festivaler, messer og kulturarrangementer, hvor de kan bruge det flotte landskab, som unik ramme om deres arrangement.

  • Natur, picnic og gåtur

    Til daglig bliver stadionet en naturattraktion, hvor man tager ud for at gå i området, holde picnic eller på anden måde bruge området.

  • Samlingsted

    Med fælleshuset, bliver området ikke bare for speedway, men for alle omkringliggende foreninger og interesserede. Det er et åbent samlingsted for nye fælleskaber.


Navn: Det Grønne Colosseum
Rolle: Totalrådgiver
Type: Privat opgave
Program: Kultur og sport
Kunde: Slangerup Speedway Klub - Frederikssund Kommune
Størrelse: 48.000 m²
Placering: Slangerup, Danmark
År: 2020-2025
Samarbejde: SLA
Illustrationer: Perspektiv


Samarbejde?

Skal vi samarbejde om at skabe visionen for det projekt du sidder med? Så kontakt os nedenfor.

Previous
Previous

NEW AARCH - Ny arkitektskole

Next
Next

Hele vejen rundt - Ny Per Gyrum